Fantastiskt

image72

Sista dagarna i New york

Dom sista dagarna i New York var vi ganska slitna. Efter alla intryck och upplevelser som ännu inte hunnit bearbetats gick JAG mest runt och undrade VAD som fanns att se i New York. Jonas försök i att vara entusiastisk berättade att herre guuuuud här finns ju ALLT! Men alla skyskrapor som man egentligen borde ha blivit super impad av, var mest en jaha upplevelse. Vi kollade Empire state building, pappa åkte upp men jag hade som sagt lärt mig min läxa. Jag ÄR höjdrädd. Det är trots allt ganska mycket pengar att betala 32 dollar för att sedan klamra sig fast vid hissdörren med näsan mot väggen. Pappa var dock väldigt nöjd med sitt besök.

Jag och Jonas gjorde några tappra försök att verkligen slappa och ta semester i New York genom att gå på bio och hänga på puben, speciellt vårat favoritställe Duffs. Där det spelades hårdrock hela nätterna. Vi solade i central park och kollade på en massa gatuartister där. Det var riktigt häftig och mysigt. Så mycket olika talanger folk har, herregud.

En kväll gick vi på Stomp. Har alltid velat se på det.  Och det måste jag säga, kommer dom någonsin till Sverige igen så tänker jag gå en gång till. Det var sååå häftigt. 8 artister som lyckades få fram helt otroliga rytmer på precis allt man kan tänka sig, tändsticksaskar, soppåsar, tvättställ...ALLT. Det var en rolig show som verkligen passar alla. Vi tyckte om den alla tre.

Sista dagen firade vi pappas 59 1/2 års dag. Eftersom resan egentligen var tänkt som en 60 års resa tyckte vi att det var roligt att fira honom under resan. Vi började dagen med att gå till Brooklyn brewery. Brooklyns egna öltillverknings fabrik. Denna ölen är verkligen speciell. Den finns i flera olika smaker men alla har en väldigt speciell smak. JAG brukar aldrig känna någon vidare skillnad på öl, men dessa öl är mycket annorlunda. när vi stod där och lyssnade under rundturen kommer det plötsligt fram ett riktigt orginal som är vrålfull till Jonas, han har fett hår och glasögonen sitter fastklämda på ett mycket knepigt sätt på huvudet. Han har fått hicka och ber Jonas att slå honom i magen för att hickan ska försvinna. Jonas blir smått besvärad men artig som han är ger han honom en liten klapp i magen och killen "flåsar" till som om han hade tappat andan. Alla vänder sig om och Jonas börjar skratta. Haha stackars Jonas.
Efter rundturen satte vi oss i bryggeriets ölhall och kände oss plötsligt lockade av att pröva alla sorter dom hade. Allt från Winter ale, Monster ale till Pennant ale mfl. Efter några öl gick vi vidare för att hitta bowlinghallen. Adressen ledde oss till ett konstigt övergivet område. Men vi fann ett hål i en vägg, som om en garageport blivit upphissad. Därinne fanns en vrål häftig bar och några sletna bowling banor. Dessa banor var väl inte de bästa för både jag och Jonas lyckades med skruvade bowling slag varje gång, vilket vi egentligen inte kan, men men det var ju lika för alla.

Efter bowlingen fann vi en enorm second handaffär. URKUL!!! Här fanns ALLT! Men i dessa lägen skulle man varit här med Anna som har lite samma shopping teknik som jag. Man ska gå igenom ALLT även om det så tar hela dagen. Men nu var jag där med två killar som ganska snabbt hade kollat igenom affären. Och även om de sa att det var okej att jag fortsatte så blir man ändå stressad. Men men jag han hitta världens coolaste Rob Zombie tröja. Den är jag jättestolt över. Den kostade dessutom bara 60 kronor. FYYYYND!

Hmm vad gjorde vi mer under våra dagar i New York? Självklart åkte vi ut till frihetsgudinnan men gick aldrig in i henne eftersom man inte kommer längre än till stenblocket som hon står på. Vi fick stå i en av de berömde jätteköerna som Vera har berättat om. Men det gick trots allt ganska fort. Denna dag var det mycket kallt och vi var fort ganska nöjda. Det var konstigt väder i New York, varannan dag iskallt och varannan dag var det shorts väder och jättevarmt.


Bildbevis

Bildbevis

Muir woods park

image70

Grinchens by

image68

Vår resväg 2/3 delar i alla fall (orange markerat)

image67

Planka

image66

Brooklyn brewery

image65

Söta figurer på tunnelbanan

Söta figurer på tunnelbanan

Ta seden dit du kommer

Ta seden dit du kommer

RSS 2.0