I love punk!

The Pogues
 

Baby shambles
 

Sex Pistols


Nofx, åh vilken bra video och låt. I love NOFX!
 

Flogging Molly


Dropkick Muphys
 

Rancid
 
Nu ska jag ut och stega. Till denna musik blir det många steg!

Nostalgitripp


Coolt, någon har knåpat ihop en musikvideo utav en av Lisa Ekdahls bästa låtar.

Jag ÄLSKAR irländsk musik. Jag och Elä var och kollade på Dubliners för ett par år sedan. Bästa konserten jag varit på, får ståpäls av att bara se detta. Mannen som sitter ner, Barney McKenna hade spillt på din mage och såg allmänt sleten ut, plötsligt ställer han sig upp och sjunger med en underbar stämma och så mycket känsla i rösten: "I wish I had someone to love me, someone that calls me her own". Tror varenda tjej i konserthuset var tårögd sen. Mysiga mysiga Dubliners.



ÅH JAG HITTADE DEN!!!!!! Får ståpäls igen. Måste se Dubliners igen.


En av mina bästa vänner i Göteborg fick in mig på den irländska musikvägen. Vi brukar träffas och sjunga ihop hon  är helt fantastisk. Hon spelar både gitarr, mandolin och banjo. Dessa är de bästa stunder jag vet. Finns ingenting som går upp emot att få sjunga med Elä, är så glad att jag har henne.

En irländsk Bodhran trumma en sån har jag. Den köpte jag när jag var i Dublin.

26/10 -08 Söndag

Denna helgen har jag varit ledig. Det har varit en bra helg. Vi fick besök utav en av Jonas bästa vänner, dom hade sin 14månaders gamla dotter med sig. Atlas blev jättekär i henne. Han till och med lånade ut resterna av sitt ben till henne. Det var så gulligt att se. Han var så snäll emot henne. Och hon var väldigt orädd för honom. Hon pratade och hade långa diskutioner med honom och Atlas viftade på svansen och lyssnade.



På lördagen var det höstmarknad i Vänersborg. Det var bra väder och jag passade på att stega. Gick till stan och mötte Anette. Jag hade inte ett öre med mig, vilket nog var ganska bra för de enda jag kände att jag verkligen ville köpa var nygräddade donuts. Åh vad gott. Men jag fick en pepparkaka och lite glögg som dom bjöd på inne hos DG12 det var gott. Sedan gick jag hem igen och Jonas som skulle till gymmet passade på att köra Atlas till mig så jag fick sällskap hem. Vi gick in i dungen bakom statoil (lite roligare väg för en hund). Atlas var så gullig. Han skuttade runt fram och tillbaka till mig. Han såg ut som världens lyckligaste hund. Idag blev det 21 219 steg.




På kvällen var det 20 års kalas hos Jonas kusin. Vi skulle egentligen gått på fest men fick inte tag på någon hundvakt. Så vi blev glada när vi fick höra att det skulle bli kalas istället. Dom bor nära så Atlas kunde ligga ensam hemma. Dom bjöd på god mat och tårta. Hmm jag tog en liten liten bit.

På söndagen (idag) kom jag och Jonas på en jättebra ide. Vi tog Atlas till Halleberg och spårade med honom. Vi gjorde även lite andra sök övningar och vi lekte kurragömma. Jisses vad Atlas var trött tillslut men han såg så lycklig ut. Det har varit en bra dag för Atlas idag och jag och Jonas kom på den briljanta idén att detta ska vi göra varje söndag(om inte jag jobbar förstås. Mysig fredags aktivitet för hela familjen. Men nästa gång ska vi ta med smörgåsar och varm choklad.




Torsdag 22 oktober

Tänte gå och lägga mig nu, klockan är 22 och jag ska upp 5 till morgonen. Ville bara säga grattis på namnsdagen till mamma Marita. Skulle ju skickat iväg ett sms, men glömde alldeles bort det. Tack för receptet på äppelkakan oxå. Vågar inte prova det än för den var så otroligt god och jag ska ju inte äta sånt nu. Jag har fuskat lite när Jonas varit borta men idag började jag min hårda träning igen. Nu jävlar ska dom sista kilona bort oxå. Nä nu måste jag sova får i alla fall 7 timmars sömn om jag somnar nu.

Godnatt på er.

Lördag

Idag har jag bara krattat löv och gått på promenader med Atlas. Vi tränade en hel del i skogen både på att han ska stanna kvar, komma och leta upp godis. Han är så go min lilla skrutt. Fick höra att det är bra för hundar att få jobba för maten, att man inte bara ska ställa fram en skål, utan kanske att man sprider ut den så att dom får leta fram sin mat eller kanske gömma den ute i trädgården. Så idag fick Atlas sin frukost serverad i sin godisboll, som bara har ett hål och när man rullar den ramlar godiset ut. Detta var toppen Atlas tyckte det var kul och jag fick en massa tid att göra annat i trädgården medans han rullade runt den på gräsmattan.

Klockan 17.35 började jag jobba. Joakim och Lena tog hand om Atlas idag. Det hade gått bra. Skönt. Nu är jag uppe i 12149 på stegräknaren men ska allt få ihop lite till.




Fredag i Göteborg

Idag har varit en bra dag. Visst lite stressigt men det är jag ju van vid :o).
 
Klockan 11 åkte jag, Anette och Atlas till Göteborg. Vi skulle möta Anna där och gå på bussmässan. När jag bodde i Göteborg brukade vi åka till bussmässan flera dagar i rad, jag tycker det är så roligt på bussmässan. Gratis öl och vin och mängder av godis och gratis saker. Hihi Anna blev till och med bjuden på Champagne igår. Men jag var ju tvungen att köra eftersom Atlas skulle med.

Vi var där vid 14 och det skulle stänga 15. Så vi var lite stressade, vill ju hinna träffa mina goa gamla arbetskamrater och äta lite godis. JA jag åt MASSOR av godis!

Sabit kom dit oxå, jag blev jätteglad för det min goa vän Sabit. Jag saknar att jobba ihop med honom. På långa tråkiga arbetspass kunde vi ibland överraska varandra med kaffe och bulle när man körde in och lastade på hållplastsen Hjalmar Brantingsplatsen. Usch vad jag saknar mitt jobb och mina arbetskamrater i Göteborg.




När klockan var fem i tre och vi sakta styrde kosan mot utgången, ganska nöjda med våra fyllda påsar med godis och reklamsaker, så ropade dom på oss ifrån de olika stånden. Kom hit kom hit, snälla hjälp oss tömma, sedan öste dom de fulla godisskålarna rätt ner i våra påsar. Detta hände nog vi minst fyra olika stånd. Herregud, våra påsar var jättefull och tunga när vi tillslut kom ut. Anette var jättenöjd. Hon sa jublande, att hon hade haft jätteroligt.





Efter mässan åkte vi hem till Anna och rastade våra hundar. Sen åkte jag och Anette till slottskogen för att träffa hennes tvillingbror Hans. Han var jättetrevlig och han var så snäll mot Atlas.

Hihi Atlas ENA öga lyser.

Efter denna lilla kalla promenad upp till säldammen åkte jag och Anette till Ikea. Hon hade fått present kort utav mig till Ikea när hon fyllde 26, så nu handlade hon upp det.

Väl hemma var jag jättetrött men kunde inte låta bli att hälla ut min påse på bordet för att kolla på mina skatter.



Hmm mycket godis blev det men det blev många steg också: 24 530st.


17/10 fredag

Jonas ringde igår från New York, allt var kanon och konserten hade varit FANTASTISK!!!! Jag är så glad för deras skull, men så ledsen för mig :o). Puss på dig Jonas.

Idag blir en kämpig dag. Jag ska ta med Atlas till göteborg. Vi ska gå på bussmässan, det ska bli så roligt men vi kommer inte kunna vara där länge eftersom Atlas måste ligga i bilen. Anette ska oxå följa med så vi får hjälpas åt att ta hand om lillen.

Vi ska även åka förbi Ikea så att Anette kan få sin alldeles försenade födelsedagspresent.

Nu måste jag ila. Idag blir det nog många steg.

Måste bara berätta... Atlas försvann i lägenheten idag, jag letade runt och Jonas kan du gissa vart han var?

Han satt i duschen haha, han som är så rädd för den.

16/10 torsdag eftermiddag

Jag och Atlas åkte hem till pappa på fika vid halv fem. Atlas som inte har varit där på länge nu. Han måste fått tillbaka sina barndomsminnen för han skuttatde lyckligt runt i pappas trädgård, med riktiga bakutskutt.

Klockan 18 åkte vi till valpkursen. Idag skällde Atlas inte en enda gång ner till ängen det du Jonas. Han gick även lös bredvid mig runt alla andra hundarna. Jag var stolt.

Sarah skrev sms efteråt till mig att hon varit stolt över oss. Jag blev jätteglad. Tack tack tack Sarah.


16/10 Torsdag

Körde samma taktik idag, fåordighetsmetoden. Herregud det funkar hur bra som helst. Atlas är mycket lugnare och verkar tryggare.

Nu längtar jag tills jag får höra ifrån Jonas, han var på Danzig konserten igår i New York. Jag hoppas att den var jättebra. Jag är så avundsjuk.

Atlas och jag har haft kul idag. Vi var först ute i skogen och gömde godis och lekte kurra gömma. Han var jätteduktig. Sen bestämde vi tid med Saga klockan 12.30 ute på ängen. Oj vad dom fick leka av sig.
Saga är 4 år gammal av rasen Hofawart. Hon är så duktig emot Atlas. Hon uppfostra verkligen honom. Säger till när han är för kaxig och han lyssnar verkligen på henne. Idag visade hon honom hur man skrämmer sorkar på åkern, genom att köra ner nosen i sorkhålen och sedan hoppa jämnfota för att skrämma dem. Atlas tyckte det var jättekul och i sin iver började han dessutom gräva upp sorkhålen. Våran lille grävmaskin. Förresten Jonas vi har ett stort hål i gräsmattan nu.




Gud vad detta trädet luktar gott.











15/10 onsdag

Idag regnade det nästan hela dagen. Jag hade bestämt tid med Sara vid brukshundsklubbens lokaler klockan 14. Atlas och jag provade en ny taktik idag. Fåordig taktik. Redan ifrån att vi vaknade pratade jag knappt med honom och om jag gjorde det sa jag kanske bara nej eller sitt och beröm förstås. Hade inga höga förväntningar på honom med denna metod. Men oj vilket underverk. Atlas la sig snällt och väntade tills jag hade ätit färdigt min frukost. När jag senare satt vid datorn gjorde han ett försök till lekinvit. Jag sa nej och ignorerade honom, då la han sig istället ner och sov. Jag har alltid fått dåligt samvete innan och tänkt att han har tråkigt. Men det var så tydligt att Atlas bara mådde bra att få tydliga regler för vad som gällde just då.

Klockan 13.30 åkte vi till Brukshundsklubben då hade vi inte hunnit gå på promenad under dagen. Han hade självklart fått kommit ut i trädgården för sina behov. Jag var orolig att han skulle ha alldeles för mycket energi när vi kom dit men Atlas var lugn och cool. Herregud som en helt annan hund. Jag har nog inte fattat hur mycket jag stissar upp honom med allt mitt prat.

Jag och Sara gick in i skogen, en riktig Ronja Rövaradotter skog. Det var jätte härligt. Atlas fick vara lös och han sprang och badade i alla sumpmarkspölar han kunde hitta. Så fort vi ropade på honom kom han. Sara visade mig ettt nytt sätt att träna honom och leka med honom. Hon gömde flera godisar runt ett träd, vissa var tvungna att grävas fram och vissa var han tvungen att ställa sig emot trädstammen för att nå. Detta är helt nytt för Atlas och han såg så nöjd ut när han förstod hur han skulle göra för att nå korvbitarna som satt på grenarna.

Han fick krypa under stockar och leka kurra gömma. Atlas var jättelycklig. Min underbara vovve.

Vi hittade massor utav svamp oxå, kommer inte ihåg vad den hette men plötsligt kom vi på ännu ett användningsområde för bajspåsarna :o).

Tack snälla Sara för alla tips och knep du lär ut till oss.

När vi kom hem fick Atlas duscha, fattar inte varför det är så läskigt när han är så glad i att blöta ner sig utomhus.

Sen skulle jag iväg och jobba, Atlas somnade som en stock.

Bantningen börjar gå trögt nu, usch vad jag har börjat fuska. Håller dock stegen på över 10000 och äter mina frukter och jag har gått ner 3 kilo, men har ju en hel del kvar.
Jag får ta en nystart när Jonas kommer hem ifrån New York igen, man blir lite väl låst med hunden. Hmm skönt att ha någon att skylla på.

Spårövning med Atlas

Idag åkte jag och Anette till Halleberg vid halv fyra, här har varit strålande solsken. Perfekt för spårövningar. Men vi tänkte inte på att Älgjakten just börjat. Hmm kanske inte smartaste tiden på året att ge sig ut i snårskogen och öva.

Jag hade med mig klädnypor som jag satte upp i skogen medan jag gick . Vid sista klädnypan la jag skinka och köttbullar. Vilken skatt för den lilla valpen. Atlas var jätte duktig på att spåra. Han hittade spåret direkt. Jag fattar inte hur han kan känna vart mina gummistövlar har gått någonstans.

Jonas är i New York nu, om allt gått som det ska med flygtiderna. Klockan är 22 här hemma vilket betyder att den är 16 i New York. Dom skulle landa klockan 12 lokal tid. Kanske håller dom just nu på med att leta sig fram till Vandrarhemmet. Dom ska bo på Chelsea Spot. Hoppas att det är ett bra ställe (för det var jag som bokade det). Det låg i alla fall väldigt bra till. Och var ganska billigt. Imorgon ska Jonas och Jerker se Danzig uppträda. Fy vad jag önska jag vore med.

Jonas jag saknar dig redan jättemycket, kan inte fatta att du är på andra sidan jordklotet. Hoppas ni har det jätte jätte bra. Och du... när du kommer hem är Atlas BARA DIN (hehe). Jag älskar dig, var rädd om er. Tänk på plastsäcken i Brooklyn!!!




Dags att spåra. Tack Anette för hjälpen.


Atlas fann skatten       Atlas var hungrig efter spårningen     Det var jag och Anette oxå.
                               

Så tomt här är

Idag klockan 02.30 körde jag Jonas och Jerker till Landvetter flygplats. Dom ska flyga till New York för att se på Danzigs konsert. Jag är SÅÅÅÅÅ avundsjuk. Men någon måste ju vara hemma med lilla valpen. Jag hoppas att dom får en toppen resa. Tyckte dock lite synd om dom när det visade sig att ingen av dom hade packat ner någon kamera. Tur att det finns engångskameror. Jonas är nog inte så noga med fotandet, vi har ju nyss varit där. Men Jerker har inte varit New York förut och det finns ju en hel del att plåta där.

Jag och Atlas ska ha en bra dag idag. Jag och Anette ska ta med Atlas till Hunne- eller Halleberg och spåra. Han är duktig på det och jag hoppas att han ska bli lite trött efteråt. När vi spårat färdigt ska jag och Anette grilla, åh vad mysigt.

Nu måste jag börja packa.

Jonas jag älskar dig och jag hoppas att ni har det bra i storstaden. PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS PUSS.

Kalasdags

Idag har vi varit på kalas hos Patronica, jag menar Patric och Veronica. Dom bjöd på hemmabakad tårta, bullar och sockerkaka. Gud vad gott det var! Hmm imorgon börjar jag igen. På tisdag åker Jonas till New York för att se på Danzig. Jag är sååååå avundsjuk! Det hade varit så roligt att få följa med på det. Men någon måste ju vara hemma med våran lilla(stora) valp. Jag kommer att vara ledig ganska så mycket eftersom jag tagit ut mina två sista obetalda semesterdagar plus att jag och Daniel har bytt en dag. Jag körde hans nattbuss dag igår och han kör min nästa långa söndag. Tack Daniel, det underlättar oerhört mycket. Men Daniel som då blev ledig igår(lördag) passade på att stega över 45 000 steg hmm känns som att det är mitt fel. Själv kom jag upp i 20461, inte illa heller för att jobbat hela kvällen. Anette åkte med mig som "vakt" igår och på min rast lyckades vi stega 4000 steg ihop. Vänta bara tills jag är ledig(då kommer det säkert regna varenda dag).

Idag har jag och Atlas varit ute på två långa promenader. Vi har övat på våra kontakt övningar. Han har varit jätteduktig idag. Vi har gått två långa 4000 stegs promenader idag. Jag har även krattat alla våra löv i trädgården och klippt upp träden som börjat hänga ner så mycket att man inte längre kan gå under dem. Jag kämpade så att svetten rann. Jag höll på i flera timmar och plötsligt känns tårtan som bortblåst. Jag är så nöjd nu.

Nu har vi en fin trädgård och jag har ett gott samvete. Nu är klockan 21.00 och jag är uppe i 15 343 steg än så länge. Ska nog hinna bli några till.

Min mobil tar inga bra bilder men här är Atlas på våran ängspromenad. Han har precis funnit ett träd som han släpade ut ifrån skogen. Han såg så rolig ut. Grenarna stack upp under magen på honom och ha studsade fyrfota ut ur skogen.  


Här moonwalkar Atlas när han på sitt lekfulla sätt ska dra trädet bakåt på marken, det ser så roligt ut


Atlas min lilla kärlek du är bäst.


HJÄLP!

ABSTINENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag lider av akut godisbrist, hjälp!



Idag vaknade jag med halsont och en extrem trötthet. Jag cyklade till jobbet vilket inte ger några steg på stegräknaren och hela mitt arbetspass satt jag ner på varenda ändhållplats. På rasten som var en och en halv timme lång gick jag till vilorummet och sov. Herregud tröttheten ville inte gå över. När jag slutade jobbet vid 13.30 hade jag bara fått ihop ca 2000 steg. Det är KATASTROF, alla andra dagar har jag i alla fall varit uppe vid 6-8000 vid den här tiden. Men i en kraft ansträngning ledde jag cykeln hela vägen hem och fick till slut ihop 3000 steg till. Jag och Jonas tog en promenad med Atlas efter maten så nu står stegräknaren på 7500 men jag är helt färdig och klockan är 21.00.

Trots att Atlas hjälper mig att komma ut på promenader är det faktiskt han som hindrar mig från att gå ut nu. Han har precis somnat in för natten och jag vill inte väcka den lilla vovven nu. Atlas är trött för jag och Jonas tränar honom hårt på varenda promenad nu. Promenaderna blir jättejobbiga för oss oxå, men det lönar sig i längden.

Idag har jag inte kunnat tänka på annat än godis. Förstår inte vart detta plötsliga godissug plötsligt kom ifrån. Jag har ju klarat mig så bra hittills,  har knappt tänkt på godis.

Insåg att jag måste träna min hund i en helt ny tränings gren, för en sån här hund vill jag oxå ha:


Om jag skickar med honom en tjuga så kan han springa till Statoil och köpa choklad åt mig.

JAG VILL HA EN CHOKLADHUND!!!


Nu tror ni säkert att jag ska skriva att trots att det varit såå jobbigt idag så lyckades jag låta bli att köpa godis... HA då känner ni inte mig!!! Klart att jag köpte godis.


Torsdag 9/10-08

Idag har vi varit på valpkurs. Jag och Atlas fick lite privatlektion för ett par dagar sedan. Eftersom vår hund är nästan 2-3månader äldre än alla andra hundar så behöver vi inte riktigt öva på sitt och ligg. Utan snarare, drag inte i kopplet och skäll inte på andra hundar. Och framför allt kontakten. Atlas ska oavsett vad han än möter, tycka att det är allra roligast att fokusera på oss. Jag har övat stenhårt med Atlas på detta. Att gör promenaderna roliga och spännande. Hunden ska aldrig veta när nästa roliga kurragömma lek eller godisregn kommer, och i och med detta alltid vara fokuserad på mig.

Idag fick vi visa upp vad vi lärt oss på bara två dagar och jag fick ett stort beröm, det kändes så bra. Valpkursledaren sa att det verkligen syndes att jag har övat med Atlas. Underbart att hon såg det. Men det är mycket mycket jobb kvar.

Atlas älskar att träna och lära sig nya övningar. Men ibland blir han så ivrig att inte något funkar.

Angående min egen träning är jag stolt över den oxå. Jisses vad jag har kämpat. Jag har gått ner 2,1 kg nu och känner mig lika motiverad fortfarande. Min mamma var här med världens godaste äppelkaka och jag åt av den, annars har jag inte fuskat någonting tror jag. På jobbet har dom bjudit både på tårta, kanelbullar och kakor men jag har INTE tagit.
Jag har ätit mina frukter och dragit ner på mina matportioner. Tuggummin har det gått åt en hel del dock. Jag har cyklat eller gått till jobbet varje dag utom en dag när jag behövde hämta Atlas direkt efter jobbet då blev jag tvungen att ta bilen. Jag har haft mellan 15 och 20 000 steg varje dag.

Anna kom hem ifrån Turkiet idag, gud vad det var trevligt att prata med henne igen. Jag har saknat henne jättemycket.

   



Gud så liten Atlas var för bara några månader sedan
  

Söndag

Idag var det spår kurs för Atlas. Atlas var jätteduktig på att spåra men desto sämre på att låta de andra hundarna vara ifred. Atlas vill leka med ALLA. Men hans iver yttrar sig i rest ragg, skall och extrem dragning i kopplet. Ser inte alltid så charmigt ut. Han börjar bli riktigt stark nu. Och enveten. Styrkan kommer nog från Jonas, undra vad han har "ärvt" ifrån mig :o).

Idag har jag kompenserat min stegförlust jag har rört på mig nästan hela dagen. Nu är klockan 17 och jag är heeeelt slut. Men jag ska baske mig få ihop massor utav steg till. Nu jävlar.

Nu måste jag städa, vi har massor att göra hemma. Borde fixa i ordning trädgården oxå, tycker det är jättekul men det tar ju sån tid. Jag får vänta tills Atlas vaknar så får han hjälpa mig.

På tisdag kommer min mamma, det ska bli kul. Känns som det var evigheter sedan jag träffade henne.

Lördag

Idag hade Jonas herrmiddag med sina barndomskompisar. Dom hade femkamp och gick från kompis till kompis för att utföra olika grenar. Hemma hos oss skulle det var frisbeegolf. Jag sprang ut i trädgården för att sätta ut korgarna. Sen gick jag och Atlas på promenad. En bra stund senare upptäckte jag att min stegräknare var borta. Shit jag sprang runt länge i trädgården och letade, men det har ju fallit ner en massa gula, bruna och röda löv så jag trodde aldrig jag skulle hitta den. Men rätt som det var fann jag den. Jag blev jätteglad men gud så mycket steg jag har missat. Senare på kvällen berättade jag det hela för en kompis och fick se att jag hade tappat den igen. Då hade jag än en gång varit ute på promenad och fick cykla ut för att leta efter den. Men kors i taket jag hittade den tillslut. Nu har jag bundit fast den med gummiband till min ficka. Fick slutligen ihop 15003 steg men dessa var i ren irritation över att ha missat så många steg till stegräknar tävlingen.  

Har haft en ätar dag idag. Blev bjuden på renskav och potatisgratäng av Anette. Vi åt äronhalvor och glass oxå. Chips och dip kunde jag inte heller helt låta bli. Imorgon ska jag köra hårt igen.


Lördag

Hmm fattar inte varför jag satte mig här. Jag har tusen saker att stå i idag, men har svårt för att komma igång. Känner mig trött idag. Kan bero på att jag körde nattbuss igår. Eller att jag tog ut mig för hårt igår. Jag simmade, cyklade, krattade löv och gick. Jag fick "bara" ihop 16822 steg igår. Simningen gav ju inga och inte heller lövkrattningen eller cyklingen.

Igår fuskade jag lite, åt en skumraket och den var JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄTTEGOD! Glömde totalt bort mina situps oxå och åt bara 2 frukter. Hmm börjar jag redan balla ur?

Idag ska vi ha trevligt. Vi ska bli bjudna på middag hemma hos Anette jag, Daniel och Atlas. Sen blir det corona turnering, kul. Idag är min "fridag" har kört ett extra pass för att få mysa ikväll. Så ett par glas vin ska allt gå ner oxå.

Anette är förövrigt Atlas bästa människokompis. Herre gud vet inte vad hon gör med honom men Anette är den ENDA person som Atlas gråter efter när hon går. Atlas älskar Anette. Dom har kul ihop. Anette är mycket påhittig, en dag spelade hon innebandy med Atlas leksaker i trädgården. Det tyckte Atlas var jätteroligt. Han sprang som en galning och jagade dem. Här är några söta bilder på Anette och Atlas och på Anettes super gulliga och underbara lilla dotter. Goare tjej finns nog inte.     
      
    Anette du har ett hjärta av guld!



Nä nu mååååste jag sätta igång med allt jag har att göra!

Femte dagen

Hihi har nyss fått reda på att denna tävling ska hålla på i 10(!!!!) veckor. Jag trodde det var 2 haha.

Idag har jag bara fått ihop 8817 steg  än så länge men jag har krattat löven i trädgården gav bara 175 steg och cyklat till simhallen där jag simmade 2 km (80 längder). Detta gav inte mång steg heller förstås men jag är såååå nöjd. Jag mår toppen!

Tack för den

Idag skrek en arbetskamrat efter mig att jag var LÖÖÖÖÖÖJLIG när jag stegade iväg på min 35 minuters rast. Jag blev ledsen men fattar ju varför han skrek det. Han orkar ju inte själv. Jag blev ändå ledsen. Man får många himlande blickar i fikarummet och det är jobbigt. Han påstår att det går till överdrift. Men kunde inte förstå att jag gör det här för MIN skull. Jag har blivit mycket mycket piggare redan. Och tack vare min kalorifria grönsakssoppa och mina frukter har jag redan gått ner 1,5 kilo.

Stegen idag blev 18507.

Andra dagen.

Idag skulle jag cyklat till jobbet tänkte jag, men när jag väl satt på min upplåsta cykel insåg jag att jag inte skulle klara att cyklat till jobbet på 6 minuter. Jag fick springa till bilen istället. När jag kom till jobbet stod där en stor gräddtårta, den såg hur god ut som helst. Men jag lät bli, stolt över det.

Sen började jag köra, usch vilket pass jag hade, 13.23 till 00.44. Svårt att få några steg under denna tiden. Jag hade bara 50 minuters rast och jag åt min grönsakssoppa då. Stolt över detta oxå. Jag är ALDRIG sugen på grönsakssoppa, men varje gång jag äter det inser jag att jag tycker att det är riktigt gott.

22.10 till 22.48 hade jag rast igen. Jag ställde bussen och rusade runt halva stan i jakt på steg. Vid detta laget var jag stressad över att jag inte fått ihop fler än 7000 steg. Jag hade tur när jag körde 48an oxå jag hade inga passagerare när jag kom till Brinkvägen och då får man skippa resten av linjen. Tack vare detta fick jag 25 minuter till, ut och gå.  Jag har även sprungit fram och tillbaka i bussen vid broöppningen (utan passagerare, haha bilisterna kollade konstigt på mig), samt vid ändhållplatserna.

När jag slutade jobbet stod mätaren på 10 805 steg. Hmm inte alls nöjd. Jonas tog Atlas på morgonpromenaden i morse. Imorgon måste jag ta den. Jag kör samma pass tre dagar i rad och det vore ju kul och se om jag kan förbättra mig. Men men när jag skulle åka hem fick jag plötsligt ett infall. Jag låter bilen stå och går hem. Det gjorde jag. När jag kom hem tog jag Atlas på en liten sväng på tomten oxå. Min steg räknare slutade på 14 942. Det är väl okej med tanke på att jag jobbat hela dagen.

Idag har det varit lite jobbigare. Jag har haft en massa energi men varit mer sugen idag. Varför ska man alltid fokusera på vad man INTE får äta. Plötsligt kan man inte tänka på något annat än den där chokladbiten. Det blev ju inte lättare utav att man hade en stor fruxopåse i biljettväskan. Flera gånger tänkte jag ta bara 1 enda vad kunde det göra, men jag vet att om jag börjar är det kört.

Jag åt 4 frukter, gjorde mina situps och gick som sagt 14 942 steg idag. Jag är nöjd.


RSS 2.0