Pappa i Grand canyon helt ofattbart, som en kuliss

image33

Djur i Usa

En av mina onskemal som jag ville uppleva med Usa var djur och natur. Naturen har vi verkligen fatt uppleva. Allt fran kullar och dalar, vackra trad till sand och jordakrar sa langt ogat kan na. Bomullsfalt har vi akt forbi. Och berg i alla farger och former. Har blommar det forfullt, precis som min pollenallergi. Shit det har blir en lang pollensasong. Men djuen...

Jag ar sa besviken jag har visserligen sett en uggla, jattevacker. En kolibri och antiloper, manga. En kackerlacka ifran pappas rum, fraga honom sen vad han gjorde med den (vagar inte skriva det). Ekorrar har vi sett och stora faglar. Men vet ni vad pappa har sett. EN SKUNK!!! Jag vill oxa se en skunk!!! Sa haftigt, eller ja vi har sett ganska manga skunkar i blodiga polar pa vagen. Pappa ser oftast alla ovanliga djur under morgonciggen, jag far nog borja roka.

Men det konstigaste av allt och ackligaste som vi sett ar nog alla doda hundar som ligger pa motorvagarna! Fattar inte det, stora hundar. Rottweiler och Pittbulls ar det vanligaste.

Har finns nastan inga katter, konstigt

24/3-08 valdigt nara Nashville

Idag gick Jonas pa en rundtur i Gibson fabriken. Det kostade 10 dollar. Han var nojde efterat, men berattade att man inte hort sa mycket var guiden sa eftersom ljudet i fabriken varit sa hogt. Det tar i alla fall 3 veckor att gora en gitarr. Han landade min kamera och tog lite bilder. Jag och pappa gick pa stan och shoppade. Pappa kopte fler klistermarken och kepsar och magneter. Jag hittade en ursnygg vaska, en kaffemugg och lite presenter. Kul. Nu maste jag snart snala. 

Vi gillade Memphis men kanner oss ratt nojda med dessa dagarna har.

Vi akte vidare mot Nashville. Tog en svang via Jackson, men det var stendott sa vi akte vidare. Nu har vi stannat pa ett motel 8. Har ar jattefint. Rummen ar enorma och dom har en inomhuspool sa nu ska jag branna bort lite donuts. Eller subways som blivit varat nya favoritstalle. Har inte hunnit prova Appelbees an men "Patronica" det kommer! Nu vill Jonas at datorn.


23/3-08 Sun studio och Graceland

Idag har varit en fullmatad dag. Vi har haft sa kul!

Borjade dagen med att ga till Sun studio dar Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelat in manga av sina latar. Elvis spelade in sin forsta lat har,18 ar gammal. Vi gick en rundtur dar for 10 dollar per person. Varan guide var en blond liten tjej i cowboy boots, harlig dialekt och stor tatuering pa brostkorgen dar det stod, Honky Tonk Angel.
Hon var underhallande och det marktes att hon alskade det hon pratade om. Vi fick hora om Elvis tvillingbror som dog vid fodseln, om hur nervos han varit vid sin forsta inspelning, aven ett ljudklipp ifran detta. Han sjong fantastiskt. Han ljog om att laten skulle bli en present till hans mamma. Vilket charmade kvinnan pa skivbolaget.

Hon visade aven hur Johnny Cash far till ett valdigt sareget ljud pa sin gitarr. Later nastan som ett tuffande anglok. Enkelt, bara genom att tejpa fast en sedel under strangarna pa gitarren.

efter studion hoppade vi pa en sus studio buss som tog oss till Graceland. Denna buss var gratis och eftersom det lag ca 2 mil utanfor staden kandes det sa lyxigt.

Vi valde 32dollars menyn pa Graceland. Da fick man ga en audiotour i hans hem. Jag alskadedet. Visst manga rum var omoderna i farger och fabrikat, men det var sa eget och annorlunda. Har skulle jag vilja bo, det var sa mysigt. Det var alldeles lagom stor och rummen var sa mysiga. Tures slutade vid hans grav, som ligger pa tomten. Jag tog massor av bilder i hans hem. Vi fick aven ga in i hans flygplan som var dopt efter dottern Lisa Marie.
Det var sjukt, flera rum och alla baltesspannen var av rent guld, bordsdisken i lader och akta sammet i sang och saten. Handfaten var oxa i rent guld. Herregud, da ar man rik.

I biljettpriset ingick aven ett besok till Elvis bilmuseeum och Elvis sincerly dar 56 av hans scenklader hanger. Haftiga klader men han verkade gilla sparkdrakter. Sista stallet var Elvis privat tror jag det hette. Detta stalle handlade om elvis militartjanstgoring i tyskland. Han var dar i tva ar. Priscilla berattade att han varit mycket ledsen och kant sig ensam dar. Hans mamma dog aven under tiden han var dar.
Pappa var salig under detta besok.

Val hemma igen gick jag och Jonas pa bio och sag pa Jumper. Handlade om en kille som kan teleportera sig. Den var bra! Jonas kopte an ask med vad vi trodde var punschpraliner, men skrattade hogt nar han hallde ut dem och dom var mindre an min lillfingernagel. Vada ALLT ar storre i Amerika.

22/3-08 Memphis

Idag kom vi fram till Memphis pa eftermiddagen. Jonas har kort hela dagen idag eftersom jag har fatt nacksparr. Javla skitsangar. Det ar svinkallt pa natterna, vilket sakert hjalpte till oxa. Det finns varmeflaktar, men luften blir kruttorr. Och det blir alldeles for varmt, men nastan direkt efter man stanger av dem blir det kallt igen. Kasst.

Har i Memphis ar det inte lika varmt som i Dallas. Langbyxor och och langarmat har akt pa igen. Men vi ska inte klaga, hur har ni det darhemma? Ar det fortfarande sno?

Vi har tagit in pa ett motell som ligger inne i stan. Bara tva kvarter till huvudgatan. Vi gillade Memphis direkt. Trafiken ar lugn, kartorna lattlasta och fina byggnader. Utelivet var vi ju tvungna att prova pa. Vi tog en riktig krogrunda. Forsta stallet var perfekt. Elvis upptrade dar. Han hette Ratford Dallas och var fantastisk. Charmig, rolig och sjong underbart. Vi hade jattetrevligt. Nar han slutat gick vi till en bar som hette Cayote Ugly, precis som filmen. Borde forstatt nar jag var den enda som fick ga in gratis men inte Jonas och pappa. Vistt precis som i filmen dansade tjejerna pa bardisken. Men inga haftiga danser snarare forspel om ni fattar vad jag menar. Pappa var JATTEbesvarad HAHA.
Nasta bar var livemusik. Ett bluesband, kommer inte ihag vad dom hette. Dom var bra men spelade alldeles for hogt.

Memphis ar en riktig feststad. Alla utestallen spelar sa hogt dom kan for att overrosta varandra. Nar man gatt fram och tillbaka pa denna enda gata nagra ganger blir man snabbt  mattad. Efter tredje baren gick vi hem. Klockan var narmare 1.

En av naktdelarna med Memphis ar alla tiggarna, dom ar pa en hela tiden.

21/3-08 Dallas

Akte in till stan for att shoppa var for sig. Vi splittrade pa oss, men bara 30 minuter senare hade vi alla 3 sprungit pa varandra igen utan att hitta nagra affarer. Dallas ar en konstig stad. Vi gick tillsammans till ett cafe som hade oppen takvaning. Har var det jattevarmt. Jag ALSKAR solen. Bestallde en alkoholfri isdrink med jordgubbar i, och en varmd brownie med glass och gradde pa. Jonas tittade avundsjukt pa min tallrik, sedan pa sin med tva vaniljkulor i. Stackarn, klart att jag bytte med honom. HAAH skulle inte tro det! (men han fick halva min brownie)

Sen gick vi till platsen dar JF Kennedy blev skjuten 1963. Jag visste inte sa mycket om det har. Blev saa illa tillmods. Pappa kopte en dvd, da fick han en tidning pa kopet. I den kunde man se bilder ifran hela handelseforloppet. JF ler och vinkar till folket, bredvid sitter sota Jackie. Plotsligt skjuter nagon eller nagra (dom vet inte riktigt), och man ser pa bilden hur... na usch jag vill inte ens skriva om det. Hemska manniskor, hoppas han kom tillbaka och spokade for dem.

Efter detta akte vi vidare. Stannade i en hala in the middle of nowhere.

Fler backar i San Francisco. Varsta traningspasset for oss.

image32

Pannkaksfrukost pa mysig bakgard. En kolibri besokte oss.

image31

Frukost pannkakor pa vandrarhemmet i San Francisco

image30

Kustvagen till Los Angeles, sa vackert (californina 1)

image29

Forsta hamburgertallriken

image28

Backarna i San Francisco

image27

Lycklig Jonas (storsta skivbutik vi nagonsin sett, flera Rob Zombie skivor inhandlades)

image26

Ser ni Hollywoodskylten?

image24

Hollywood MASTE upplevas pa fredag, lordag

image23

Walk of fame

image22

Universal studios

image21

Disneyland

image20

Universal studio flygkrasch kuliss

image19

Dallas Texas 20/3-08

Hmm borjade med forsvunnen vaska, sedan bortbogserad bil, sen sjukhus besok med halsflussen och nu...
pakord bil.

Jag har varit sa stolt over att vi har lyckats kora bil i backiga San Francisco, intensiva Hollywood och Galet stressade Las Vegas. Varit jatteorolig for om vi skulle krocka bilen. Men sa far vi den krockad nar vi ligger och sover. Och dom javlarna smet bara darifran. Tur i oturen ar att dom bara lyckats trycka till hela ena hornet pa kofangaren. Detta ledde till att vi fick stanna kvar i Anson ganska lange och vanta pa den ENDA polisen som dom hade dar. Flera samtal till hyrbolaget och till bilforakringsstallet.

Men klockan 16 rullade vi in i Dallas efter att ha forlorat en timme till. Nu ar vi bara 6 timmar EFTER er.

Dallas kandes jattecoolt till en borjan, men nar vi hade snurrat runt i 2,5 timma utan att hitta ett enda motell sa var vi inte langre sa positiva. Eller nu ljuger jag, vi hittade ett. Det billigaste hittills, 35 dollar. MEN det var det ackligaste sunkigaste stallet jag nagonsin sett. Det var fimpar kvar overallt i rummet. Och toaletten var inte spolad sa det stank urin. Vaggarna var av cement som i en cell. Na usch det gar knappt att beskriva.

Tillslut hittade vi ett super 8 motel och det tog vi direkt. Vi var trotta och griniga. Och behovde verkligen sova. Pappa fick oxa en rumskamrat i sitt rum. En stor fet kackerlacka.

Hoppas sa att Dallas ska kannas battre imorgon. Men trafiken har ar tokig. Och kartorna omojliga att lasa. Det ar sa mycket vagar och stressade bilister har. Usch for att ge sig ut igen. Men forhoppningsvis ar vi utvilade imorgon.

Roswell 19/3-08

Borjade dagen med ett besok till UFO-museet. Det kostade bara 5 dollar och parkeringen var gratis, det var bra. Men jag blev lite besviken anda. Det v ar mest textkollage och en massa information om personer i olika flygstyrkor. Jag ville ju se ufo bilder. Dom var inte speciellt manga. Det var lite blider pa falt dar det hade landat ufon. Och en bild pa en solros som var enorm med mangder av solrosblommor. Denna hade vaxt pa grund av ett ufo besok. Jag ar skeptisk.

Roswell ar en liten stad men overallt fanns det fanns butiker med UFO och alienprylar. Till och med gatubelysningen var malade som aliens.

Efter Roswell satte vi oss i bilen och korde vidare emot texas. Ju langre vi kom desto fler cowboysar sag vi. Vi akte forbi ranch efter ranch med vackra skyltar men bara torra oandliga akrar. Sag bara kossor och antiloper. Det var en antilopsort som ar slakting med geten dom ar jattesota.

Vi stannade i en liten hala, kommer inte ihag vad den hette just nu men dar fanns ett "Tinys little burger barn". Vi kunde inte motsta ett hamburgermal. Det var supergott och folket dar inne var underbara. Alla pratade med oss. Och deras dialekter var underbara. Forstod inte allt men det lat sa haftigt. Pappa var tvungen att filma han som vi pratade med mest, bara for dialekten. Och du Rune, du behover inte oroa dig. Pappa har filmat massor. Tror han ar upp i femte bandet nu. Sjalv hade jag redan i Los Angeles tagit 893 kort med min nya kamera. Men Anna bara 13% av minnes kortet var anvant. Jag ar sa nojd med min kamera. Eftersom man ser en hel del nar man aker bil sa blir manga kort tagna ifran bilen i farten. Men korten blir anda skarpa och bra. Tack for tipset om kameran Anna.

Vi stannade pa kvallen i en annan liten hala som hette Anson. Det var skitkassa sangar dar sa jag och Jonas har knappt sovit en blund.

Roswell Tisdag 18/3

Idag tog vi en shoppingtur i Santa Fe nar vi vaknade. Santa Fe var inte riktigt vad vi hade forvantat oss. Det var ganska mycket nybyggda hus. Nastan alla hus ar bruna eller rostroda och har rundade kanter. Pappa har hittat massor av route 66 marken, magneter, nyckelringar och skyltar (haha ni kommer att fa hora om denna resan till han gar i pension tror jag). Jag hittade antligen lite souvenirer jag med, det var kul. Jag och Jonas har mest kopt band t-shirts. Jag hittade en vralsnygg med Dropkick Murphys ah vad dom ar bra. Behover jag saga vilket band Jonas har kopt T-shirts med?!

Efter Santa Fe akte vi vidare mot  Amarillo men angrade oss plotligt och tog av emot Roswell. Ufo staden, hade inte hort talas om detta. Men pappa och Jonas blev eld och lagor. Jag antar att det blir museeum imorgon.


Just nu sitter jag bakom receptiondisken pa varat Motel. En jatte trevlig Indisk tjej driver detta motel och hon lat mig lana hennes internet. Sa som vanligt ar jag stressad och tom i huvudet, sa det har sakert blivit en massa fel idag oxa.

Nu ska jag ga och lagga mig, vi forlorade annu en timme nar vi akte in i New Mexico sa nu ar vi bara 7 timmar efter er.


Tack for alla gratulationer till mig och Jonas, jag kan inte vara lyckligare. Kram pa er alla.

Gallup (New Mexico)17/3 Mandag

Dagen borjade med ett besok till sjukhuset har i Gallup. Jag har fatt halsfluss. Bara att anmala sig kostade 300 dollar det har blir inte billigt. Visst vi har forsakring men Jonas hmnade pa sjukhus i Usa for 10 ar sedan och det blev jattedyrt trots forsakring. Jag sa till Jonas att jag kan betala upp till 5000 bara for att bli frisk for det har ar outhardligt. Jonas sa att det inte hade stoppat pa den summan. Hmm jag ar radd nu. Vi lyckades dock fjaska till oss tva recept ifall om Jonas eller pappa skulle aka pa halsflussen oxa.
Medicinen skulle hamtas pa varuhusen K-Mart eller Wahlgren, knepigt.

Tack Karin for att du hjalper oss med forsakrings samtalen, Du ar en parla! Jag ska kopa dig nagot fint medan jag annu har nagra pengar.

Efter sjukhus besoket akte vi vidare till Santa fe. Har ar alla hus bruna haha man ser dem knappt i det brungula landskapet. Ska verkligen forsoka fa in lite fler bilder snart.



Igar Sondag besokte vi Grand canyon. Wow wow wow detta ar ett msate om man ska hit i narheten. Det var helt overkligt. Kandes som om det var en kuliss bakom en. Det var helt fantastisk. Vi hade lite otur med vadret, det var jattekallt och snoigt. Men i ca en kvart var vadret klart, sa vi hann ta en massa fina bilder.


Efter Grand canyon akte vi via Flaggstaff,  Winona och Gallup. Kan bocka av manga route 66 stader nu.


Grand Canyon -4*C burr 16/3-08

GRATTIS SWEBUS-DANIEL PA 30-ARS DAGEN!!!


Klockan ar bara 10 sa vi har inte hunnit med nagot an. Ville bara beratta att det snoar har. Och vadret ar JATTEKALLT. Jag vill tillbaka till Californien. Frukosten pa motellet bestod utav minidonuts och kaffe! Star man sig nog lange pa. Halsen har varkt hela natten, trots ipren och nagon konstig amerikansk gora som man ska dricka. Som att dricka ljummen flytande tandkram,bla. Nagon som fortfarande ar avundsjuk? Nagon?
 
Idag ska vi till Grand canyon men har ar dimmigt och kallt sa vi kommer nog inte att se sa mycket. Jag lamnade aven kvar min tackjacka pa Yucca motel, angrar det lite nu. Pappa har nog lagt ner planerna pa att aka helikopter.


Hoover Dam(lordag15/3)

Hmmm nu har nog vinden vant for oss. Idag akte vi vidare ifran soliga Las Vegas. Genom Nevada och Arizona oknen, vilket haftigt landskap. Bergstoppar sa langt ogat nadde, buskar och sand sand sand, eller snarare grus. Det var jattevackert. Men jag kan inte fatta hur folk kan bosatta sig har. Sa ode.

Min hals har borjat varka, ar inte forkyld eller hostig bara vark i halsen. Det har nog inte hant mig forut. Naaaaa jag har inte pratat for mycket!!!

Vi akte forbi Hoover Dam i Nevada men vi blev nog alla lite besvikna. Inte alls vad jag hade forvantat mig. Sa Jerry, hit behover du inte aka. Det var extremt mycket avgaser och koer i oandlighet. Jonas hostade sa att tararna trillade. Och min hals kandes som att den skulle fratas sonder. Usch vi akte ganska fort darifran. Vidare till Arizona.

Nar vi borjade narma oss Grand canyon var klockan redan atta pa kvallen sa vi bestamde oss for att sla lager. Vi ar nu i en stad som heter Williams och har ar det sviiiiiiinkallt. Vi blev alldeles chockade nar vi gick ur bilen. Vi maste vara valdigt hogt upp. Jag gick och la mig direkt. Man ar helt slut kord har av alla intryck och upplevelser. Marker att jag knappt kan formulera mig nar jag sitter vid en dator sa jag ar ledsen for alla stavfel! Men ni verkar ju hanga med i alla fall :o)

Fredag 14/3-08 fortfarande i Las Vegas

Men vi har bytt motell. Yucca var inte det mest glamorosa, nu bor vi pa ett annat som har POOL, jag ska bada!!!!!

Idag har vi planerat att ta det lugnt och bara semestra, for denna semestern har varit allt annat an lugn. Skriver mer en annan dag nar jag kommer at en dator, inte alltid sa latt att finna dem och ofta ar det jattedyrt.

Las Vegas torsdag 13/3-08

Vill bara borja med att skriva TACK for alla inlagg, jag blir jatteglad. Det ar sa kul att lasa vad ni har skrivit till oss.

IDAG AR EN SPECIELL DAG. Min och Jonas dag.... Vi har kommit fram till Las Vegas idag.







Haha NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ vi har inte gift oss. Men idag 13/3-08. Forlovade vi oss. Pa Yucca motel (haha). Jonas du ar det basta som finns. Kommer alltid att alska dig.


Pa kvallen gick vi ut och at och akte upp i det sjukaste utsiktstornet jag nagonsin har sett. Det heter Stratosphere. Och ar 350 meter hogt, hissen var en av de snabbaste i varlden. 3 vaningar pa 1 sekund. Men det varsta av allt ar att hogst upp pa tornet fanns 3 karuseller. En som sag ut som en jattekort berg och dalbana men den gic ut over kanten och nar den val akt ut over kanten bara den tippar ut over kanten fyyyy faan.  Jag far yrsel bara av att tanka pa den.  Det fanns aven ett uppskjut i mitten uppe pa taket och en slanggunga dar man dinglade utanfor taket. Fy sjutton vad sjukt. Jonas och pappa var imponerade, sjalv satt jag och krampaktigt holl mig i utan for hissen i mitten av tornet. Hyperventilerade och var helt svimfardig. Att jag aldrig lar mig... JAG AR HOJDRADD!!!


Val nere i sakerheten igen gick vi till Outback steakhouse. Dar fick vi en enorm stek som inte hade en enda fettstrimma i sig. UNDERBART GOD. Nar vi satt dar bar dom fram champange till bordet och pappa tappade hakan. Da berattade vi for honom att vi hade forlovat oss. Pappa bjod pa middagen. Han blev jatteglad och kramade Jonas hand lange. Han sa att i mina ogon kan det inte bli battre. Jag blev jatteglad for hans reaktion. Vi hade en underbar kvall. Haha i mina ogon kunde den inte ha blivit battre.

Klockan 1 stupade vi i sang.


Onsdag 12/3-08

Denna dag borjade fantastiskt. Vi tog en shopping formiddag. Vi bestamde en tid sen gick vi at var sitt hall. Jag fann direkt en affar som hette Ross- dress for less WOOOOOOOOOOOOOOOOOW. Det var saaaaa billigt. Fanns bade markes klader och annat skrap. Jag tror bara jag kopte skrap. Men aaaaah sa snygga klader. Varje troja och kjol kostade ca 4 dollar var. Vi har hela tiden raknat med x7 for att inte lura oss, vi vaxlade till oss dollar nar det var nere i ca 6,60. Plus att dom alltid lagger pa tax har. Sa cirka 28 kronor plagget. FANTASTISKT. Jag shoppade for nastan 700 kronor. Hmm lite ont om plats i min resvaska nu.

Vi traffades klockan 16 igen. Vi hade lite tid kvar pa varan parkerings matare sa vi gick och at. Nar vi skulle ga tillbaka till bilen gick och gick vi nar vi plotsligt upptackte att det inte stod en enda bil parkerad pa gatan. Jag fick panik, och skrek hysteriskt DEN AR STULEN, DEN AR STULEN.  Jag rusade fram till en uteservering i narheten och fragade nagra killar om dom visste vart polisstationen lag och berattade att varan bil blivit stulen med ALLA vara saker i.
 Efter en lite stund berattade dom att den blivit bortbogserad. Alla var snalla och hjalpte oss. Fick tillslut tag i varan bil med ALLA vara grejor i men hela kalaset blev SVINDYRT. 152 dollar bara for att fa ut bilen sen en fet bot pa 140 dollar till. Boten skulle aven betalas i downtown LA. Sa har i efterhand ar det dock lite roligt att ha sett det med. For dar var det helt annorlunda. Men ar sa glad att vi inte bodde dar. Vilket folk. Vilka slumkvarter.



Vi blev tvungna att stanna kvar en dag till. Da passade jag och Jonas pa att ga till House of blues. Vilket haftigt stalle. Och kan ni tanka er BAD RELIGION upptradde. Ah vad jag gillar Los Angeles, har skulle jag kunna bo.


Just det vi letade oss oxa fram till Hollywood skylten det var haftigt. Men oj vad fel vi korde forst. For alla som ska dit Kor bara rakt pa Beachwood, ifran Franklin ave.

Vilken dag.


House of terror, tog kort pa tvskarmen

image15

Glenn och Jonas IGEEEN

image14

Jonas och Glenn

image13

Filminspelning Adam Sandler och Keri Russel

image12

Venice beach in sunny LA

image11

Redwood

image10

pappa oxa

image9

Extraknacker

image8

Inne pa Alcatraz vi gar "Audio touren" jatte intressant

image7

Jag och Jonas pa vag till Alcatraz San Francisco i bakgrunden

image6

Cabel car i San Francisco

image5

GLENN DANZIG (Jonas karaste foto)

image4

Disneyland 11/3-08

Vill bara borja med att saga GRATTIS PA FODELSEDAGEN NETTAN!

Idag har vi varit pa Disneyland. Annu ett stalle med massor av ljud, herregud vad Los Angeles ar livligt.

Det kostade 91 dollar for att fa ga in i bada parkerna. Det var namligen bade Disneyland och Adventureland bredvid varandra. Vi visste inte vad vi skulle valja, sa tillslut betalade vi for bada. Disneyland var det mycket mer folk i. Men bada parkerna var bra. Varan favorit var anda House of terror. Dar satt man i en hiss som kastades upp och ner, plotsligt oppnade sig hissdorrarna och vi tittade ut over hela LA. Maktigt. Missa inte denna om ni ska hit. I en annan attraktion blev vi forminskade det var kul. Den hette "Honey, I shrunk the audience".  Pappa gillade djungelaventyret. Dar akte man i en bat genom djungeln. Vi stannade till klockan 9pm sen var vi helt slut. Stannade pa forsta basta McDonalds och hade turen att se fyrvererierna darifran. Helt otroligt. Som varsta milleniefirandet. Sjukt stort och pa kostat. PA EN TISDAG!!!!!!!

Sen akte vi hem och stupade i sang.

...fortsattningen (10/3-08)

Ah vad jag onska att jag kunde lagga in bilder. Ni kommer inte att tro oss. Haha vi tror det inte ens sjalva. Gick upp, at frukost och akte tillbaka till Los Feliz igen, den har gangen ihop med pappa.

Denna gangen korde vi in pa gatan innan Rustic inn. Och direkt fann vi hans hus. Det sag hemskt ut. Stort hal i taket och persiennerna var fransiga. Parkerade utanfor likt paparazzis och borjade smyg fota. Vi tvingade pappa ur bilen for att roka, han stallde upp for oss. Jag gick ut och stallde mig med honom och fortsatte smygfota. Jonas lamnade bilen och sa ah vad faan nu gar jag dit och tittar. Han passerade huset och jag tog kort. Sprang over till Jonas och vi gick tillsammans forbi huset. Nar jag plotsligt vande mig stod en snygg svart Jaguar pa uppfarten och dar stod han och laste upp sin grind. Jag vande mig om och sprang fram till honom samtidigt som jag ropade till Jonas att vanda sig om. Jag sa: Glenn Im sorry to bother you but we traveled all the way from sweden just to see how you live, could we please take a photo of you. Han sa: I cant believe a fucking thing you're saying. Sen skrattade han emot oss. Han hade brottom men poseade med oss en bra stund anda. Han var super trevlig. Han berattade att han inte langre bodde har men att han hade sitt kontor kvar. Vi fick aven lite inside information, nasta vecka borjar han spela in sin nya skiva. Nar jag skulle ta kort darrade jag i hela kroppen detta sag han och han skrattade at mig. Sedan fick pappa ta kort istallet sa att vi bada kom med. Han skrattade och sa fa inte med huset pa bilderna bara.

FAAAN vilken dag.

Efter denna STORA, OSANNOLIKA traff akte vi till Venice beach. Just det pa vagen hittade vi aven en stoooooor 99 cent affar, det var kul. Jonas var vid detta tillfalle inte kontaktbar, haha undra vad han tankte pa.

Val pa beachen borjade Jonas att prata igen, da hade han tankt ut 1000 fragor som han angrat att han inte hade stallt. Haha, vi tog inte ens hans autograf ju.

Vi solade hela eftermiddagen sedan pa varan promenad till nagot stalle att ata pa sprang vi ratt in i en film inspelning, haha nu har jag 1000 bilder pa Adam Sandler oxa. Haha vilken kandis dag. Nu ska vi ut och dricka nagra ol.

Och prata gamla minnen och ganska farska minnen oxa forstass. 

E DE DET HAR DOM MENAR MED HOLLYWOOD!! (we love it)

Kram pa er

Universal studios

Vill bara borja med att tacka alla for inlaggen ni skriver. Blir sa glad for dem . Kanns som att alla vara vanner ar med oss pa varat aventyr.

Pernilla, tack for ditt trygga inlagg om hotellbokningar. Och Jonas jublar hogt har bredvid nar han laste att Carola akte ut emot Nordman.

Anna jag LOVAR att pussa pa Wen-Chun och Lasse. Jag skulle verkligen vilja traffa dem. Allt ar lite val intensivt och stressigt har sa an har inte funnits nagon tid. Men imorgon vantar strand och avkoppling. Tankte jag skulle ringa dem da. Jag har faktiskt kvar presenten an men oj vad den ropar pa mig emellanat...at mig, at mig, at mig.

Tack Per-Ola for svaret nu vet vi att du ar med oxa. Och resan blev annu lite battre nar vi fick hora vad ni har for vader hemma. Idag har vi nog haft runt 30 grader.



IDAG har vi haft en underbar dag. Som sagt solen har gassat for fullt. Vi har fatt alldeles roda kinder och nasor. I LIKE!!!

Men dagen borjade med att vi blev vackta klockan halv atta av att dom renoverade ett av rummen pa hotellet. De rev ner kakel sa att det skakade i vaggarna. Vi blev "lite" irriterade och fick dom tillslut att sluta med detta. Fan vi som skulle lyxa till oss med hotell. Men a andra sidan var vi som vanligt ganska fardig sovda vid detta laget. Hmm konstigt jag och Jonas som gillar att sova hela formiddagarna. Vi gick upp at frukost och tog sedan bilen till Universal studios. Vilket livligt stalle.

Vi fick en rundtur med buss dar inne som visade oss hur dom spelar in film, effekter och kulisser. Vi akte aven igenom hela Visteria lane. Det du Lena :o). Appelflickorna var tyvarr inte hemma. Inte ens deras mobler, hmm.

Vi traffade King kong, dinusarierna i Jurassic Park och Terminator. Herre gud vilken action. Hoga smallar, explosioner, jordbavningar, och oversvamningar. Vi sag aven Shrek i 4D version. Stolarna skakade och man blev standigt duschad i ansiktet. Men kul var det.

Men det roligaste var nog nar vi skulle ga in pa Spokhuset. Just som vi skulle ga in kom en som arbetade dar ut. Han fick syn pa Jonas och utbrast -"Wow your just what we're looking for. We need a new Wolfman".  HAHA.

Det stangde redan klockan sex pa kvallen. Och nar vi skulle ga darifran hangde en utkladd tjej och kille ut ur ett fonster och kommenterade alla dom sag. Nar dom fick syn pa Jonas  utbrast killen imponerat -"Wow look at that guy over there he's lika a Swedish viking". Alla tittade pa Jonas, han sag inte sa road ut. Haha men jag var STOLT.

Tiden flog ivag inte nog med att vi igar trodde att det var fredag fast att det var lordag. Idag skulle vi in pa en attraktion som skulle borja 4pm och blev informerade om att klockan var 5pm. Natten till idag skulle vi stallt om klockorna till sommartid. Haha nu har vi forlorat en timme och en dag, suck vad tiden rusar ivag.


Anda sedan vi kom hit har Jonas pratat om att vi maaaaaaaste kopa Ben & Jerry glass, nu hade vi tillfalle. Haha val framme tar Jonas i stallet en milkshake, men jag och pappa tog var sin glass. Shit vilka mattande glassar. Vi kollade aven i affarerna och jag hittade en liten present till Anna haha till och med jag skrattade sa det borde du gora Anna. Annars har jag tagit over din humor.

Nar vi kom hem igen tog jag och Jonas bilen till Los Feliz . Korde Hillhurst ner och fann Rustic bar, dar svangde vi in och stallde bilen. Sen gick vi i morkret fram och tillbaka gata upp och gata ner. Han skulle ju bo har ju. Vem...?





...GLENN DANZIG SA KLART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (fortsattning foljer)

En helt vanlig dag i Hollywood 7/3-08

Vilken stad jag och Jonas ar vraltrotta. Har ar sa mycket att se hela tiden. Folk har klatt ut sig till allt mojligt for att man ska stanna och ta kort tillsammans med dem. Sen vill de naturligtvis ha pengar. Endel ar jattelika orginalen en del ser bara dumma ut. Jag har smugtagit endel kort.

Vi hoppade pa sightseeing bussen, det var kul. Det kostade 25 dollar per person men vi lyckades fa ner priset till studentpris och fick resan for 20 per person. Forsta biten var jatte intressant men resan pagick i 2 timmar och Beverly Hills var faktiskt inte alls nagot att se, tyckte vi.

Vi har checkat in pa ett Hotel som heter Liberty. Det ligger fantastiskt bra till, med gratis parkering och gratis frukost. VI betalade 40 dollar per person och natt. Billigt for hotel men i framtiden maste vi hitta billigare stallen. Men vet ni, vi har badkar!!!!

Vi har shoppat oxa naturligtvis. Haha Jonas hittade annu mera Danzig saker till och med jag fick en Danzig t-shirt utav honom. Den var jattefin.  Jag hittade en jattefin klanning i LILA och losharslingor i LILA, jag fattar inte jag avskyr ju LILA!!!! Men dom var vraaaaaalsnygga.

Maste bara namna att vi har 25grader varmt har. UNDERBART!!! Venice beach here we come!

Nu ska vi sova. God natt.

HOOOOOOOOLLYWOOD

Nu ar jag LYCKLIG. Rullade in i Hollywood utan nagra problem alls. Stannade pa en bensinmack for att fraga om Hollywood bouleward (hmm stavas det sa?). Det visade sig vara runt hornet. 

NU AR VI I USA, det har ar sjukt. Vilken stad. Fantastiskt. Hinner inte sitta har nu. Jag maste ut nu och aka sightseeing buss.

Skriver mer sen, kram pa er

Ventura

Lamnade slutligen San Francisco med vaskor och allt. Akte en sista svang pa Cabel car vagnen(sparvagnen) denna gangen ihop men Jonas och kameran. Fick fina bilder.

Vid 11 lamnade vi stan och bilade mot Los Angeles. Vi tog kustvagen Califonia 1 south. Jaaaaaaaaaaatte vackert. Vi korde over hoga bergstoppar med stup vid sidan av vagen. Havet som lag pa var vanster sida strackte sig sa langt ogat nadde. Vadret var underbart, nagra sma moln men varmt. Vi korde i 10 timmar, tillslut var det sa morkt att man inte sag nagonting omkring sig. Vi var trotta och stannade pa McDonalds i Santa Barbara. Fragade om nagot billigt motel. Men gubben skrattade at oss och sa HAAAAAR I SANTA BARABERA AR INGET BILLIGT.

Vi korde vidare till Ventura och fann tillslut ett motel 6. Det var fint och hade en liten pool. Med en underbar utsikt over McDonalds.

God natt.

San Francisco fortfarande dag 4 (6/3 -08) INTE ARG LANGRE

DEN HAR KOMMIT, MIN VASKA, MIN FINA RODA VASKA!!!

Jonas deckade i sang vid 21 sa jag och pappa gick ut for en ol ihop. Val ute sa kunde i inte motsta att slanga oss pa en av sparvagnarna som aker har i de branta backarna. Det kostade 5 dollar at varje hall. Men dom glomde att ta betalt for oss pa dit vagen. VI SA INGET...

Vilken kansla vi som tankt hoppa over detta. Jisses vilka backar och vilken fart dom aker i. Man fick hanga ut ifran vagnen staendes pa trappsteget, sjalvklart gjorde vi detta. Ah sa haftigt...

Efter varan fard och varan ol (som blev 2)knallade vi hem. Vi tryckte koden pa dorren till Hostelet och mots av en stor rod carltonvaska i lobbyn. Jag hoppade och dansade och sjong: "My bag, my bag, my bag". Receptionisterna tittade konstigt pa mig och sa: "So I believe its your bag!" Haha den ena killen som vi inte har sett forut sa: You have to thank the airport. Men den andre avbrot honom direkt och sa: "NO NO NO NO, they have waited 4!!! days for it"

Jag ar sa lycklig nu. Los Angeles here we come.

Sorry Helena att det blev sa struligt. Hoppas att vi kan ses nagon annan gang istallet. Du har varit en parla for oss. Hoppas verkligen att kaffet ska smaka. Och att du far varldens basta fodelsedag. Hihi tror din present ifran mig ska passa utmarkt imorgon. Sa hamta upp den pa Amsterdam hostel, 749 Taylor street sa fort du kan.

ARG NU (dag 4)

JAG ÄR SÃ TRÖTT PÃ KALSONGER OCH HERRPARFYM!!!

Väskan har fortfarande inte kommit. Och inte har dom skickat nãgra resecheckar heller. Vi börjar bli rätt irriterade nu. Bãde jag och Jonas försökte skälla pã dem i bagageinformationen men shit vad svãrt det är med engelska när man är arg. Kunde inte lãta bli att skratta när Jonas barskt säger:"So you will send the bag SEN"

Idag sa jag till dem att vi blir tvungna att betala 97 dollar extra för varje natt som vi blir tvungna att stanna här för att vi i Los Angeles skall bo hos nãgra vãnner. Jag sa till dem att dom pã United fãr betala detta. Dom gav oss en konstig adress och sa att vi skulle skicka in kvittona nãgonstans men suck vad krãngligt allt blev. Vi känner oss klara med San Francisco nu. Vi vill härifrãn nu.

Idag har vi bara treskat runt i hela staden. Vi har promenerat i nio timmar idag. Pappa är en kämpe. Men nu är vi rätt möra allihop.

Vi gick till Hippiekvarteren Ashbury Haight. Det var en syn haha udda människor och mycket färg overallt. Det var nog första stället som vi passerat där det satt folk och spelade pã gatorna för att fã ihop pengar. Det är dock mãnga tiggare här.

Jonas hittade himmelriket där, vi fann den största skivaffär vi nãgonsin skãdat. Vi hittade även endel gitarraffärer. Jonas var faktiskt den enda som handlade idag.



Vi ãt även vãr första amerikanska hambugertallrik idag. GOOOOOOOTT!!!!!!!!!!

San Francisco dag 4

Klockan ar bara halv nio. Och vi har bara hunnit ata frukost. Fattar inte vad som har hant med mig och Jonas vi gar upp klockan 7!!!!!!(jag lovar) varje morgon men stupar i sang innan nio pa kvallen. Da brukar pappa ga ut och gora stan osaker. I forrgar hamnade han dock i dom daliga kvarteren och kom hem lite skakad.

Vaskan har fortfarande inte kommit, jag blir sa trott pa det har nu. Den skulle skickas idag istallet. Men kommmer att vara pa flygplatsen antingen 13.15 eller 16.35. Men sen ska den ju koras hit oxa. Sa vi maste stanna en natt till. Men nu ska vi ge oss ut pa annu en brutal promenad i backarna. Kanske aka lite sparvagn oxa.

Flygbolaget sande mig resecheckar for 50 dollar for besvaret, vad har man dem till? Nagon som vet?

Na nu maste vi komma ut i SOLEN! Kram pa er alla.

San Francisco dag 3

Hinner kanske inte skriva sa mycket, har pa Amsterdam hostel finns bara 3 datorer och dom ar standigt upptagna. Och nar du val far tag i en sa far du bara sitta 15 minuter om det ar ko. Men jag borjar i alla fall.

Jag har fortfarande inte fatt mitt bagage men Jonas agnade halva morgonen at att ringa till flygplatsen. Telefon kontakten var usel. Men slutligen fick vi veta att min vaska star kvar i London, vilken lattnad anda. Dom skulle skicka den och kora den hela vagen hit till vandrarhemmet. Nu maste jag bara ha tag i Helena sa att hon kan fa sitt Zoega kaffe. Vi skulle ha traffat henne idag pa Exploratorium. Men nar vi skrev till varandra pa msn forut sa brot kontakten innan vi bestamt tid. Vi tog bilen dit, JAG korde (ah sa duktig jag kande mig). Jonas ar en bra kartlasare. Vi var framme 11.15 gick mest runt och letade efter Helena men sag ingen blond flicka i solglasogon. Nu maste jag ha tag i henne for vaskan skulle komma i natt och vi aker imorgon.

Efter Exploratorium akte vi over Golden gate bron och vidare till Red Wood parken. ENORMA trad!!! Det kostade 5 dollar per person. Det var jatte vackert men fragan ar om inte vagen dit var haftigare. Det var branta backar med djupa dalar. Och vaxtligheten var faaaantastisk. Jonas korde in till stan igen. Pa hemvagen var det tull over Golden gate. 5 dollar skulle det kosta men nar vi kom dit vinkade han forbi oss. Vi vet inte varfor alla andra betalade ju.

Nu ar Jonas superivrig pa att komma ivag. Vi har hittat en affar som saljer Hardrocks prylar i alla former. Den heter Hot topic och ligger inte sa langt harifran.

Hann visst skriva en hel del. Hoppas sa att Helena laser detta. Far jag bara min vaska sa lovar jag att vi pa nagot satt ska se till att du far det. Ledsen att jag strulade till det idag. Hade verkligen velat traffa dig.

San Francisco dag 2

Klockan ar 20 har nu. Jag och Jonas sitter vid varsin dator. Vi har haft en lang och intensiv dag men den har varit fantastisk. Vi gick upp 7.30 och at frukost. "All you can eat frukost" pa vandrar hemmet men det enda som fanns var feta vaffel liknande pannkakor som man kunde halla lonnsirap pa. Man fick gora dem sjalv. Haha bara det var ju lite roligt men godare an jag trodde, men fragan ar om man klarar av att ata det i speciellt manga dagar till.

Nar vi satt pa bakgarden och at varan frukost. Kom plotsligt en kolibri flygandes och stannade viftandes ovanfor Jonas huvud, guuud sa gulligt.

Efter frukosten promenerade vi emot farjan som skulle ta oss till Alcatras. Det blev naturligtvis massor utav stopp pa vagen. Det finns ju affarer i San Francisco oxa! :o).

Vet inte om jag vagar beratta det har men HAR AR DET SOMMARVARMT och fullt med blommor och grona vaxter. Vi har gatt i T-shirt nastan hela dagen alla tre.

Vi har tydligen haft tur med turist sasongen. Det var inte alls mycket folk och vi kom med farjan direkt.

Pa Alcatraz fanns det en Audio tour som vi tog. Den var jattebra.

Val tillbaka gick vi till Chinatown och kollade. Shoppade naturligtvis pa denna vagen oxa. Men det var mest pappa som shoppade. Jag hittade en T-shirt som jag gillade och Jonas kopte en Danzig vaska i plat, den var vraltuff.

San Fransisco ar otroligt vackert men vilken knepig stad. Backarna ar jattebranta!!! Fattar inte hur man vagar kora bil har. Ibland nar man gar over ett backkron svindlar det till i huvudet. Shit tank om det skulle bli sno och halt har. Och vad hander om man snubblar i en av dessa backar. Hur sjutton kan det bo pensionarer i denna stad? Haha i en brant backe fans det en skylt med Rollerblades forbjudet :o).

Na nu maste jag sluta for det ar ko har.

Amerikanarna

Maste bara tillagga att  jag ALSKAR amerikanarna. Vilka vanliga manniskor. Nar vi  i alldeles fooooooor lang tid hade foljt kartan efter Taylor boulevard istallet for Taylor street sa lyckas vi ta oss in till en mack for att kopa en karta. Det slutade med att en kund inne i affaren korde fore oss hela vagen till San Fransisco med sin bil for att visa oss vagen. Underbara snalla framling onska sa att vi kunde atgalda honom. TACK TACK TACK.

San Francisco dag 1

Sa var vi antligen framme men suck vilka problem. Vi gick upp klockan 2.15 och hade fick bara cirka 2 timmar somn. Jonas mamma korde oss till flygplatsen. 7.15 skulle planet ga, men naturligtvis blev det forsenat. Det var nagot med batteriet. Satt i Goteborg i over tva timmar vilket resulterade i att vi missade anslutningen till San Francisco. Fick senare pa planet hora att sista planet for dagen gick 13.20 och om vi inte kom med det sa skulle det bli problem. Fick slutligen plats pa detta plan och kunde pusta ut lite. Men shit vilket laaaaaangt flyg. Dom serverade kyckling som lunch vilket jag och Jonas uppskattade men filmerna var skit. Kollade pa Alvin and the chipmonks tre ggr. Fy vad segt det var.

Nar vi antligen kommer fram ar mitt bagage forsvunnet. Vi ar kraftigt forsenade och man var tvungen att ta ett tag for att hamta ut hyr bilen. Sa ingen kunde aka i forvag. Vid detta laget var vi saa trotta. Far koa jattelange for att anmala mitt bagage borta.

Nar vi antligen kommer ivag far vi naturligtvis en 2 dorrars bil som vi sa manga ganger sagt att vi inte ville ha. Men da sa jag i fran. Slutade med att vi fick en 4 dorrars Toyota silvrig och ful men Toyota ar ju anda en BRA bil hihi.

Jonas var an HJALTE som korde bilen till San Francisco i morkret. Jag ar sa glad att jag inte korde for shit vilken chock jag fick nar jag sag denna stad. Femfiligt overallt. Och trots att det var sent sa var det mangder av bilar.

Naturligtvis lyckas vi kora jattefel pa grund av kartlasaren (sager inte vem det var). Och nar vi antligen borjar hitta ratt hamnar vi i varsta gettot. Fy faan vad radd jag blev. Stora gang med valdsamma och knepiga manniskor.

Nar vi antligen kommer till Amsterdam hostel var jag helt utsliten. Klart att det var krangel med inbokningen. Men som tur var insag tjejen snabbt att det var hon som hade gjort fel.

Har ar klockan 1 pa natten nu. Och jag tror att jag har varit uppe i snart tva dygn. Ville bara fa ner nagra rader om varan ankomst till Usa som inte blev vad vi vantat.

Men vi gick ut och tog tva ol sen somnade vi nastan allihopa vid bordet. Sa nu ska aven jag sova. Jonas och pappa somnade nog direkt.

Hoppas att jag ska fa tillbaka mitt bagage. Jag har ju alla mina saker dar plus att vaskan tillhor Karin (Jonas mamma).  Suck.

Hoppas verkligen att det bara blir battre nu.

Vill bara saga oxa att JONAS DU AR DET BASTA JAG VET. Tack for att du varit ar min. Jag alskar dig sa mycket!


Kram pa er alla fran Therese i San Fransisco.

NY KAMERA

Jag är såååå nöjd! Eftersom jag precis blivit fast anställd har jag inte längre en innestående lön. Det resulterade i att jag denna månad fick dubbel lön. Åh vilken lyx.

Efter snabb övervägan insåg jag att jag borde köpa en ny BRA kamera. Anna hade nyss köpt en och berättade välvilligt om den. Jag blev eld och lågor. Vore såååå roligt att ha med en riktigt bra kamera på resan. Och nu har jag köpt den. En Canon G9 men 12.1 mega pixels. Jag är såååå nöjd. Tog en bild ut i våran kolsvarta trädgård igår natt och man kan zooma in så att man ser knopparna på trädet som står en bra bit bort på den. Jag älskar min nya kamera. Går runt och bär på den hela tiden. Klappar och pussar på den, haha.
Köpte även ett 8gb minnes kort. Här ska plåtas!!! USA here I come!

RSS 2.0