Första dagen avklarad

Är så nöjd. Nu har första stegräknar dagen snart tagit slut. Mitt nya liv började ganska lätt. Känner mig superinspirerad. Jag har varit duktig. Har inte haft något vidare godissug. Men har sett till att äta i tid, vilket hjälper jättemycket. Jag har gått tre lååånga promenader idag. Och tränat på gym. Jag har krattat löv i min trädgård, vilket knappt gav några steg på räknaren alls, man rör ju mest armarna och tar inte några 6 steg i rad så att stegräknaren börjar räkna. Men men det förbränner kalorier och trädgården blev fin. 

Anette var här idag, hon följde med på en promenad. Sedan åkte vi och handlade på trestad center. Det var trevligt med lite sällskap. När hon skulle åka hem och vi väntade på bussen, kom Daniel gåendes. Haha jag som har "retat" honom för att jag ska slå honom i stegräknar tävlingen (mest för att jag vet att det är en omöjlighet). Han har jobbat idag men när vi sågs stod hans räknare på 18 000 steg medans min stod på 14 000. Hur är detta möjligt!!!  Jag tyckte han kunde ta bussen hem men han flinade bara och sa NOPE!
Men Daniel gick förhoppningsvis bara hem. Själv gick jag till gymmet och powerwalkade i en halvtimme. Jag tror inte att jag har slagit honom idag, men jag hoppas. Herregud, jag har varit ledig idag och haft en massa tid för att gå. Men nu ska jag jobba hela veckan, det kommer att bli svårt det här. Men men jag vill ju helst ner i vikt så all ansträngning är ju toppen.

Såg förresten precis i Daniels blogg att hans 18 000 steg kommit från att han har gått i stort sett runt hela Vänersborg.
Stan, Onsjö, Brätte, Öxnered, Blåsut och Dalbobron hem. Haha jag har ju bara gått runt i Blåsut. Jag har nog gett mig in i en lek som jag inte kan tåla :oD.


Idag har jag inte ätit något onyttigt.

Jag har gjort mina 80 situps.

Har ingenting att bikta.

Jag har gått 25 765 steg idag

Jag har ätit tre frukter plus mina vitaminer.

Jag har varit på bra humör och inte kännt mig sugen på något.

Usch

Vill inte skriva detta men tror att jag måste, för att få styrka att kämpa. Jag vill gå ner i vikt.  Varför är det så känsligt för oss tjejer att berätta vad vi väger? Min start vikt är 71kg. Alldeles för mycket!

Ett nytt liv (igen)

Så var det dags igen, Therese stora planer på ett nytt liv. Nu jävlar ska jag bli en hälsosam människa. Just idag känns som en väldigt bra dag att börja, vi har nämligen fått varsin stegräknare ifrån jobbet. Och idag börjar stegräknar tävlingen. Jag går ofta ganska mycket, jag gillar att gå (till Atlas förtjusning) men i denna tävling har jag inte en chans. Vi är indelade i grupper. Tror att vi är fem i varje grupp. Men i min grupp finns varken Daniel eller Göran. Haha det är kul att dom inte är i samma grupp dom två för jisses vad dom promenarar. Göran går alltid till jobbet ifrån Sjövik, han kör dessutom delat så han går fram och tillbaka i ur och skur fyra gånger om dagen. Han är helt fantastisk. Sen har han heller inte en strimma fett på kroppen. Daniel är den andra personen som jag beundrar. Han fick för sig helt plötsligt att han skulle börja leva hälsosamt. Han slutade först med att dricka alkohol. Sen bara flöt det på han gick långpromenader som senare ledde till powerwalks som sen ledde till löprundor. Nu springer han nästan en mil i sträck utan att behöva stanna. Han beskriver att han mår toppen, känner sig lycklig, pigg och sover bra. Jag är så imponerad, han har verkligen kämpat för det här. Även han är ute i ur och skur även tidigt på morgonarna. Han bestämmer sig och även om det tar emot så gör han det ändå, med vetskapen om att det kommer känns toppen efteråt. Han gör det ändå på ett så sunt sätt, unnar sig god mat och lite extra emellanåt. Daniel du är min förebild!

Så mina nya mål är att:

 1.    Gå minst en timmes promenad varje dag med Atlas+ alla små rundor på 20- 30 minuter.

 2.    Dricka mycket vatten, ska starta min vasslekur oxå.

 3.    Äta minst 2 frukter om dagen.

 4.    Sova MINST sju timmar per natt.

 5.    Äta mina vitaminer.

 6.    Inget kaffe efter klockan 13 (hmm borde sluta med kaffe).

 7.    Minst 1 simbesök varje vecka (kan bytas mot innebandy eller friskis besök).

 8.    Till gymmet med Jonas minst 1 ggr per vecka.
 
 9.    Minst 10000 steg varje dag.

10.   Inget godis, inga kakor, ingen skräpmat (pizza, hamburgare, pommes frites).

11.   80 situps om dagen + mitt lilla hemmagyms schema

Kommer fler krav efter hand men kommer inte på något mer just nu

Klockan är 10 nu och Jag och Atlas har redan gått 4000 steg Det känns bra. Vi har fått en bra stegräknare (bästa jag haft faktiskt) den räknar först efter att man har gått 6 steg i rad, då kommer det upp 6 steg i displayen detta gör att skumpningarna medans man kör bussen inte bidrar till gratis steg. Jag körde i 2 timmar igår efter att jag satt på mig den för att prova och den registrerade inte ett enda extra steg. Toppen! Den nollställer sig inte heller som många andra stegräknare gör, eftersom man måste trycka in två knappar samtidigt och dessa knappar är dessutom nedsänkta. Tack Swebus för stegräknaren, detta är den bästa present på länge!


Trädgårds arbete ger inte många extra steg men kaloriförbränning ändå, Atlas hjälper naturligtvis till. Vet inte vad vi ska ha det stora hålet i grusgången till men Atlas tyckte det var fint.


Fast det blir inte mycket kaloriförbränning när valpen sköter allt grävande. Men tack för hjälpen Atlas, nu kan jag plantera mina smulgubbeplantor i luckrad och rotfrijord.


Färdigt!


Atlas på skatt jakt!

I onsdags (17/9) skyndade jag mig in i duschen för att skölja ut min hårfärgningsfärg. Dörren stod öppen men grinden på altanen var stängd så jag visste att Atlas inte kunde rymma. Men när jag kom ut ifrån toa fann jag jordiga tasspår i hela hallen. Hmm ute på altanen fann jag Atlas...



Det hela började med att Atlas ville gräva ner sin leksak. Men väl nere i jorden i krukan fann Atlas mina dränerings pinnar. Atlas ÄLSKAR pinnar. Efter denna funna skatt, fick matte städa huset ifrån jord och förmultna pinnar. Hon var lagom glad men Atlas var LYCKLIG.

Håret blev lite väl rött men detta fanns det ingen tid att bekymra sig för just då.

Ledig helg

Denna helgen har jag diskat, dammat, dammsugit, tvättat, tränat hunden, bakat, kittat fönster, målat fönster, grävt ut min nya rabatt osv osv, hmm LEDIG med andra ord.

Atlas har varit hemma ensam för första gången, först 10 minuter och senare 30 minuter, vi har en väldigt trygg hund och det är sååå underlättande. Han la sig och vilade medans vi var borta. När vi kom tillbaka kom han gåendes med vift på svansen. Guuud så skönt att detta funkar, har hört av några vänner att det här kan vara riktigt problematiskt.

Igår (lördag 20/9) blev Atlas 6 månader. Han fick följa med mig när jag skulle kolla på Swebus fotbollsturnering. Haha han såg så rolig ut, hade ingen aning om att vi hade en sportintresserad kille i vår familj. Han var helfokuserad på bollen under hela matchen.

 



Atlas var skötte sig bra och mina arbetskamrater var så snälla emot honom. Han fick så mycket uppmärksamhet att han stensomnade för natten när han kom hem vid 20.


Energilös

Jahopp, nu är klockan snart sex på kvällen och vad har man gjort? Längtade efter min lediga dag och det enda jag lyckats ta mig för är att se på två filmer och gå en promenad med Atlas och Bobby. Vi mötte Saga på promenaden en Hovawart som Atlas har lekt litegrann med ibland. Men Saga kom fram till Bobby och morrade och då blev Atlas arg och skällde argt på Saga hihi han försvarade sin lille "bror". Jag blev stolt. Men några minuter senare var jag inte riktigt lika stolt över Atlas han hittade ett gyttjefyllt dike som var oerhört trevligt att bada i. Hmm för försa gången var Atlas svart på magen också.

Jonas är på jobbet nu, han jobbar till 21 ikväll. Det hade varit sååå trevligt att överraska honom med ett nystädat hem men blä vad jag inte känner för det nu. Atlas kanske kan hjälpa mig dock. Det gjorde han igår när jag skulle gå till återvinningen med alla våra påsar. Jag tappade ett mjölkpaket som Atlas gladeligen plockade upp. Sedan gick han stolt i förväg med både hakan och svansen i vädret. Flera personer stannade och log emot Atlas, han såg för rolig ut. Min underbara vovve.

På torsdag börjar valpkursen, eller rättare sagt den har redan börjat. Men första gången var bara muntligt möte utan hundar. På torsdag blir det hundträning. Jonas kommer att öva med Atlas eftersom jag inte kommer att kunna vara med varje gång, och dom ville att en och samma ägare skulle träna. Men jag kommer att följa med och träna med honom hemma. Nu har jag lärt Atlas att rulla sin boll till oss. Och han blev sååå stolt när han tillslut förstod vad han skulle göra. Nu ligger han och rullar bollar hela tiden, även om ingen finns där som kan rulla tillbaka dem.

Nä nu ska jag nog ta och ringa Anna, hon brukar vara bra på att få igång en när man är engergilös.

 Trött hund.

Atlas och Ivan

lekte en lååång stund. Atlas tyckte att Ivan var spännande.



Så vacker han är, han är en blandning av Boxer, Pitbull och Amstaff


Atlas fick nosa lite


Sen var det lekdags


Till slut var dom jättetrötta




 


RSS 2.0