Ola Forssmed

Haha  KYCKLING!

JONAS sjunger i reklamfilm! (stolt flickvän)


17 december 2009

Trodde man skulle ha så mycket tid över när man var mammaledig men oj vad jag bedrog mig. Hinner ju aldrig göra någonting numera.

Cornelia har nu blivit 3 månader och 3 dagar gammal. Det har hänt massor, hon har hunnit växa 11 centimeter sedan hon föddes och vikten är upp i 4800 ungefär, fick nämligen ingen exakt vikt senast eftersom lillan inte kunde sluta sprattla med benen :o). Hon har börjat suga på sina händer och dregglar ner varenda klädesplagg hon har numera.

Vi har fått köpa haklappar som hon får ha på sig nästan hela tiden.

Hon har äntligen blivit ganska stabil i nacken nu. Det känns så bra. Hon har precis börjat med situps liknande övningar, så snart kan hon kanske sitta oxå :o).

Atlas är väldigt kär i sin "lillasyster" och vill gärna vara nära henne. Men han är jätteduktig och försiktig när han är nära henne.




I förrgår tog jag för första gången upp en bok och började läsa för lillan, trodde naturligtvis att det skulle vara alldeles för tidigt men Cornelia älskade det. Från att ha varit lite grinig blev hon plötsligt helfokuserad på boken, hon blev alldeles ivirig och sparkade med både armar och ben samtidigt som hon pratade ljudligt och vägrade släppa boken med blicken. Nu har vi läst en hel del och varje gång får jag samma reaktion ifrån henne. Jätteroligt.

Vi har läst om Emma och lillebror och min favorit bok om Max och hans dockvagn, alla Max saker får åka i vagnen men en efter en ramlar dom ur och snälla vovven hämtar dem men när plötsligt kakan ramlar ur vagnen och vovven ska hämta den försvinner den plötsligt hihi jättegulliga bilder på den söta vovven som ser helt "oskyldig" ut.

Den 14 december tog jag svininfluensa sprutan, dagen efter hade jag inga biverningar men dagen efter igen när jag och Jonas skulle åka till Göteborg fick jag plötsligt värsta förkylningen med feber och snorighet usch vad besviken jag blev. Jag och Nellie skulle nämligen åka till Fia och Wille medans Jonas repade med Woe. Saknar dom! Wille är bara en månad äldre än Cornelia och det är såå underbart att träffa dom och prata om allt roligt, jobbigt och mysigt med att ha små bebisar :o).

 
Förra Göteborgsbesöket förresten träffade vi Cornelias Mormor och Bengt därefter gick vi på jul på Liseberg, Cornelia sov hela besöket :o). Men hon fick en present ifrån Jonas. En kizz-body COOOOLT!


Vad kan jag mer berätta? Jag och Nellie har träffat Nina två gånger. Stackarn har fått vara ifrån sin kille Shane i 3 månader när han varit i Irland och pluggat. Nu har dom bestämt att dom ska flytta dit, JÄKLA Nina du får ju inte flytta nu. Jag kommer ju att sakna ihjäl mig efter dig.
Jag och Nina julpysslade. Hon tog bla fram sina scrapbooking grejer och hjälpte mig med att göra ett julkort, detta sände jag sedan till mamma och Bengt ifrån Cornelia.



Här är lite övriga mysiga bilder:

















Nä nu ska jag och Jonas åka och hyra film, det är svinkallt ute och det ska bli mysigt att kura ihop sig i soffan.
(Hoppas Jonas går med på att hyra "I skuggan av elden")

RSS 2.0