Vad trött jag blir ...

Vad trött jag blir på mig själv ibland. Idag gick jag upp 3.30 för att hinna gå en promenad med Atlas, sedan körde jag honom till Trollhättan så att Jonas kunde ta hand om honom de sista timmarna på hans jobb. Jag skyndade tillbaka till Vänersborg. Började jobbet 5.20 men var där 5.10 (riktigt tidigt för att vara jag). Skulle bocka av mig på jobblistan men jag kunde inte finna mitt namn. Frågade Birgitta som finns där för att kolla att alla kommer till jobbet. DET ÄR JU FÖR SJUTTON HÖSTTIDTABELLEN SOM GÄLLLER NU, och jag skulle varit ledig idag, suck. Det var bara att åka hem igen.

Atlas och Jonas kom 1,5 timme senare. Jonas var nöjd att jag skulle vara hemma, han och hans band har studiotid idag och ska spela in en massa nya låtar. Och Atlas är nog också nöjd (fast att han inte vet om det), nu slipper han ligga i bilen så mycket idag.

Kokade ihop ett eget fästingmedel igår, 1liter vatten, 1/2 burk timjan låter det dra och kyla av, sedan pressar man i en halv citron. Detta silas och sprutas sedan i pälsen. Hoppas att det ska funka, hittar ca 10 fästinga på Atlas varje dag. Men kollar vi bara efter varje promenad så är det många som inte hinner sätta sig.

Atlas är så duktig, nu kan han sitt, ligg, stanna kvar, rulla runt, leta, sök. Det är så roligt att öva med honom. Nu har han äntligen oxå förstått att han inte ska hugga en i handen när man leker med honom. Det tog sitt lilla tag att öva bort detta men nu är man inte längre det minsta rädd för att det ska hända. Vi har även övat på att gå fint i kopplet detta har nämligen nyligen blivit ett litet problem. Men vår lilla kille är ganska lättlärd och nu går det bättre och bättre.


Han har nyligen kommit på att han kan skälla och skäller gärna när vi möter andra hundar nu, suck vad pinsamt. Några tips?


Nyaste bilderna på Atlas och Bobby:




Atlas börjar bli en lydig vovve men...

ibland stjäl han saker han inte får...


...påsar


...vår städmopp är rolig...

  

...andras sovplats och godis...

 
   

...förarplatsen.

6 augusti 2008


Idag har jag och Jonas varit och fikat med Anette och Susanne. Susanne har en blandras hund som Atlas bara älskar. Hon heter Molly. Det känns så himla bra när han får leka av sig lite. Han sover så bra efter det. Susanne lärde mig hur man ska lära Atlas att rulla runt och nu kan han det ganska bra. Både Anette och Susanne har så mycket bra tips om hundar, och jag suger åt mig som en svamp.

När vi kom hem lekte Atlas och Jonas en stund i trädgården, Jonas övar honom i att "hugga" pinnen ur handen på en FÖRSIKTIGT. Det behövs för Atlas blir så himla ivrig ibland och då kan det göra ont. Vill ju inte att folk ska bli rädda för våran lilla älskling. Plötsligt hojtar Jonas till. En av Atlas kindtänder ramlade ut. Våran lilla kille börjar bli stor nu, nu faller mjölktand efter mjölktand. Men i samband med detta har han börjat dreggla som bara den. Haha stackars Molly var täckt utav dreggel efter att dom hade lekt.

När vi väl gick in la sig Atlas i köket, Jonas var i studion och jag satt framför datorn. Plötsligt börjar Atlas skälla som en galning. Herregud man blir så förvånad när han skäller för han gör det inte särsklit ofta. Men nu hade han fått tokspel, han skällde så att huset skakade. Efter en stund insåg vi att han skällde på våran diskmaskin, som var i full gång. Haha stackarn var jätterädd. Jag och Atlas satte oss och "hälsade" på diskmaskinen och sakta men säkert lugnade han ner sig. Haha Anette är det detta du menar med spökåldern?


MINA KÄRLEKAR


Liten blir stor

Atlas börjar likna en schäfer nu. Han har fått en massa svarta strån på ryggen nu och svansen är nästan helt svart. Han börjar bli en stor pojke. Han föddes den 20 mars på skärtorsdagen. Lite extra roligt eftersom hans mammas Kennelnamn är Hedeforsens Hexa.
 
Atlas 6 veckor, ihop med brorsan Apollo:


11 veckor:


DÅ (när vi hämtade hem honom, 13 veckor gammal):


16 veckor gammal:


NU (20 veckor gammal):

RSS 2.0