23/3-08 Sun studio och Graceland

Idag har varit en fullmatad dag. Vi har haft sa kul!

Borjade dagen med att ga till Sun studio dar Elvis, Johnny Cash och Jerry Lee Lewis spelat in manga av sina latar. Elvis spelade in sin forsta lat har,18 ar gammal. Vi gick en rundtur dar for 10 dollar per person. Varan guide var en blond liten tjej i cowboy boots, harlig dialekt och stor tatuering pa brostkorgen dar det stod, Honky Tonk Angel.
Hon var underhallande och det marktes att hon alskade det hon pratade om. Vi fick hora om Elvis tvillingbror som dog vid fodseln, om hur nervos han varit vid sin forsta inspelning, aven ett ljudklipp ifran detta. Han sjong fantastiskt. Han ljog om att laten skulle bli en present till hans mamma. Vilket charmade kvinnan pa skivbolaget.

Hon visade aven hur Johnny Cash far till ett valdigt sareget ljud pa sin gitarr. Later nastan som ett tuffande anglok. Enkelt, bara genom att tejpa fast en sedel under strangarna pa gitarren.

efter studion hoppade vi pa en sus studio buss som tog oss till Graceland. Denna buss var gratis och eftersom det lag ca 2 mil utanfor staden kandes det sa lyxigt.

Vi valde 32dollars menyn pa Graceland. Da fick man ga en audiotour i hans hem. Jag alskadedet. Visst manga rum var omoderna i farger och fabrikat, men det var sa eget och annorlunda. Har skulle jag vilja bo, det var sa mysigt. Det var alldeles lagom stor och rummen var sa mysiga. Tures slutade vid hans grav, som ligger pa tomten. Jag tog massor av bilder i hans hem. Vi fick aven ga in i hans flygplan som var dopt efter dottern Lisa Marie.
Det var sjukt, flera rum och alla baltesspannen var av rent guld, bordsdisken i lader och akta sammet i sang och saten. Handfaten var oxa i rent guld. Herregud, da ar man rik.

I biljettpriset ingick aven ett besok till Elvis bilmuseeum och Elvis sincerly dar 56 av hans scenklader hanger. Haftiga klader men han verkade gilla sparkdrakter. Sista stallet var Elvis privat tror jag det hette. Detta stalle handlade om elvis militartjanstgoring i tyskland. Han var dar i tva ar. Priscilla berattade att han varit mycket ledsen och kant sig ensam dar. Hans mamma dog aven under tiden han var dar.
Pappa var salig under detta besok.

Val hemma igen gick jag och Jonas pa bio och sag pa Jumper. Handlade om en kille som kan teleportera sig. Den var bra! Jonas kopte an ask med vad vi trodde var punschpraliner, men skrattade hogt nar han hallde ut dem och dom var mindre an min lillfingernagel. Vada ALLT ar storre i Amerika.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0